خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





کفیر چیست؟

    کفیر وخواص درمانی آن

    کفير قفقاز: کفير نوشابه اي است که از شير به دست مي آيد و در واقع نوعي دوغ است. مردم ترکستان و قفقاز از زمان هاي قديم اين نوشابه را با شير اسب درست مي کرده اند و براي آن خواص درماني فراوني قايل هستند. اين مردم عقيده دارند که طول عمر آن ها يکي از نتايج نوشيدن کفير است . گويا "کفير" تلفظ ترکي کلمه کيفور است؛ یعنی مردم قفقازعقیده داشته اند، و هنوز هم دارند که با نوشيدن کفير کيفور مي شوند.
    شرط اول درست کردن کفير داشتن قارچ سفید رنگی است که فقط در شیر زنده می ماند و عامل تغییر دهنده شیر است. به دست آوردن قارچ کفير آن قدر که به نظر مي آيد دشوار نيست؛ اين قارچ در شير به سرعت رشد مي کند و پس از سه چهار هفته حجم آن دوبرابر مي شود؛ کساني که  از اين قارچ دارند مي توانند هر ماه قدري از آن را  ميان دوستان خود تقسيم کنند. بنابراين راه به دست آوردن قارچ کفير پيدا کردن يکي از اين کسان است، و آن  کسان در جامع ما پيدا مي شوند.
    براي درست کردن 1 ليتر کفير ،۵۰ گرم  کفير زنده را در ظرف بلوري يا چيني شسته و خشک کرده اي مي گذاريم و 1 ليتر شير خامه  گرفته سرد روي آن مي ريزيم. سپس در ظرف را محکم مي بنديم و آن را در جاي تاريکي که گرماي آن حدود 20 درجه سانتي گرارد باشيد مي خوابانيم. قارچ کفير در حرارت زير 20 درجه و در نور زياد از فعاليت مي افتد.
    کفير را مي توان به مدت 12، 18، 24، 36 و 48 ساعت خواباند؛ به اين ترتيب 5 درجه کفير به دست مي آيد، که اهل فن خواص متفاوتي براي آن ها ذکر مي کنند. اگر زمان خواباندن از 48 ساعت بيشتر شود مقداري قارچ در شير شناور مي شود که قابل مصرف نيست.
    قارچ کفير را بايد هميشه در شير نگه داشت، و گرنه مي ميرد. هفته اي يک بار بايد قارچ و ظرف آن را با آب ولرم بشوييم و باز شير تازه روي قارچ بريزيم. کفير آماده را بايد صاف کنيم و در يخچال نگه داريم . براي صاف کردن کفير يا بريدن قارچ آن نبايد وسايل فلزي به کار بريم.( کتاب مستطاب آشپزی، نجف دریابندری، جلد اول، ص 455 )

    ====================================

    مطالب زیر در نتیجه جستجو در سایت هنر آشپزی بود که جهت کامل شدن اطلاعات در خصوص این نوشیدنی با ارزش مطالب را عینا کپی کرده و از نگارجون برای ارائه این اطلاعات جالب و کامل سپاسگزارم.


    خواص کفير kefir  ( اکسير جواني - معالج بسياري از امراض گوارشي - گردش خون - لاروبي کننده ي بدن )
    ماهيت کفير : تکه هاي قارچ شبيه به گل کلم به رنگ سفيد ، که شير را تخمير و به ماست تبديل مي کند و خواص طبي بسياري دارد .
    شرح کفير : اين نوشيدني در مناطق قفقاز استفاده مي شده و پس از آن در بسياري از کشورهاي اروپا و بعضي از ايالتهاي آمريکا مورد استفاده قرار گرفت . در روسيه علاوه بر ماست ، کفير به صورت پنير هم تهيه شده و به صورت غذا از آنها استفاده مي شود .
    سکنه ي قفقاز با اثرات دارويي اين ماده سالهاست که آشنا هستند . آنان از سنين جواني از کفير به جاي آب خوردن و غذا استفاده مي کنند و عمر آنان معمولاً به 110 تا 150 سال مي رسد . در اين اواخر هرگز امراض سل ، سرطان و ناراحتيهاي گوارشي در آنها ديده نشده است .
    موارد مصرف : ناراحتيهاي گوارشي به ويژه زخم معده و اثني عشر ، تورم معده و روده « گاستريت و انتريت » و اسهال و ناراحتيهاي کبدي و يرقان ( کفير باعث نابود شدن زايده هاي اضافه در روده ها مي شود ) ناراحتيهاي پوستي به ويژه اگزماها ، بيماريهاي قلب و عروق ، فشار خون ، انسداد عروق ، نارسايي عروق کرونر قلب ( کاهش دهنده ي کلسترول خون ، لاروبي کننده ي جدار عروق ، اتروم جدار ) ناراحتيهاي عصبي ، افسردگي ، فشارهاي عصبي ، اضطراب ، بيخوابي ( شبها مصرف شود ). کفير سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند . مشاهده شده است که مخاط دهان و لثه ها که دچار عارضه شده اند ( مانند تاولهاي دردناک عود کننده ) به مدت سه ماه بهبودي کامل ميدهد . از عود تبخال جلوگيري مي کند . باعث تقويت و قابليت انعطاف مفاصل بدن مخصوصاُ رباطهاي ستون فقرات و ديسک بين مهره ها مي شود . موجب لطافت و نرمي پوست بدن مي شود ( از طريق استعمال آن روي پوست )
    طرز تهيه : قارچ کفير را در ظرف شيشه اي يا پلاستيکي ( فلز نباشد ) که دهانه ي آن باز بوده و درب محکم داشته باشد ، قرار داده و بر روي آن شير جوشانده ي سرد بريزيد . شير هر چه تازه تر باشد مناسب تر است . مقدار قارچ به بزرگي يک گردو براي 5/1 ليتر شير کافي است . سپس درب شيشه را محکم ببنديد به طوري که هوا در آن نفوذ نکند .
    ظرف را در جاي کاملاً تاريکي مثل کمد ، جاييکه دما بين 18 تا 20 درجه ي سانتيگراد باشد قرار دهيد و به مدت 12 الي 18 ساعت ، 20 الي 24 ساعت و حد اکثر 40 ساعت صبر کنيد تا تخمير صورت گيرد. هرچه تخمير ادامه يابد شير سفت تر مي شود که آن هم اثرات ديگري در بر دارد . قبل از استفاده ، ظرف را کاملاً تکان دهيد و سپس آن را توسط صافي غير فلزي صاف نماييد .( به عنوان نمونه مي توانيد از آبکش پلاستيکي استفاده نماييد ) بعد قارچ ها را مجدد در شيشه ريخته و شير اضافه نماييد. ماست به دست آمده را مي توانيد مصرف کنيد و يا براي مصرف بعدي در يخچال قرار دهيد .
    هرگز قارچ محتوي شير را در يخچال نگذاريد ، چون قارچ تکثير نخواهد شد و تخمير آن هم کند انجام مي شود. لازم به ذکر است که قارچ تنها تحمل ماندن 48 ساعت را به صورت خشک دارد و بعد از آن دچار خرابي مي شود . در صورت عدم دسترسي به شير مي توانيد حد اکثر 48 ساعت آن را در آب نگهداري کنيد .
    بايستي هفته اي يکبار قارچ و ظرف مربوط به آن را با آب ولرم شستشو دهيد . به اين ترتيب خود قارچ در طول سه الي چهار هفته زياد مي شود و تقريباً 2 برابر مي گردد.
    اين ماده ي ارزشمند تنها يک دارو نمي باشد ، بلکه به عنوان سس سالاد يا نوعي ماست مي توان از آن استفاده نمود .
    موارد و ميزان مصرف : در ناراحتيهاي گوارشي ، کبدي ، زخم معده و فشار خون بالا مقدار 1 الي 5/1 ليتر در روز تا حصول نتيجه و پس از آن روزانه نيم ليتر ، در طول 12 ماه زخم معده التيام مي يابد و از عود آن جلوگيري مي شود .
    در ناراحتيهاي قلبي – عروقي روزانه يک ليتر تا حصول نتيجه ، و پس از آن نيم ليتر
    در بيماريهاي جلدي و اگزما روزانه 1 ليتر ، در ضمن مي توان از ماده ي مزبور روي پوست محل ضايعه در شب ماليد و صبح شستشو نمود .
    در گرفتاريهاي عصبي ، هر روز همراه غذا 1 ليتر و جهت رفع بيخوابي شب هنگام به مقدار نيم ليتر يا کمتر
    ماست کفير اشتها آور است ، چه در بي اشتهايي هاي عصبي و چه در بي اشتهايي هايي که علت گوارشي داشته باشد ولي در عين حال وزن بدن را متعادل نگه مي دارد . ثابت شده است که پايين آورنده ي قند خون نيز مي باشد ولي در بيماران ديابتي هنوز در دست مطالعه مي باشد .
    براي اطلاعات بيشتر در مورد کفير kefir مي توانيد به سايت زير مراجعه کنيد .مطلب بالا ترجمه ي مقاله اي در همين سايت مي باشد .

    www.RawHealth.net

     

    درمان آلرژي، پيشگيري از پوكي استخوان و تنظيم فشارخون از خواص كفير است.

     

    به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص نوشيدني كفير و ارزش غذايي آن اظهارداشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعه‌ای از باکتری‌های زنده و مفید برای بدن تشکیل شده بطوریکه دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش وجود این باکتری‌ها می‌دانند.
     
    علي اكبر كمالي با بيان اين كه مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک است، افزود: کمبود اسید فولیک در خانم‌ها بویژه خانم‌های باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.
     
    وي در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان كرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژی‌ها، درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده از مهمترين خواص اين نوشيدني است.
     
    اين كارشناس صنايع غذايي در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی‌توانند شیر بخورند را از ديگر خواص كفير دانست و افزود: درمان بیماری‌های گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی از ديگر خواص اين ماده غذایی است.
    وي با اشاره به اين كه كفير سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است، عنوان كرد: كفير نوشيدني مؤثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ روده‌ای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
    كمالي با اشاره به ارزش تغذیه‌ای کفیر اظهار داشت: از آنجا كه کفیر از فرآورده‌های شیری می‌باشد، بنابراین ارزش تغذیه‌ای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل می‌شود.
     
    وي با اشاره به روش نگهداری کفیر گفـت: نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتری‌های آن به اندازه کافی زنده و فعال باشن، در تولید محصول، به مصرف کنندگان تأکید می‌شود که آن را در یخچال نگهداری کنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال باکتری‌ها فرصت تکثیر پیدا می‌کنند.
    كمالي در پاسخ به اين كه آیا همه اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار، شیرده می‌توانند از آن استفاده کنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود می‌شود؟ اظهار کرد: همه سنين بخصوص زنان شیرده و باردار می‌توانند از اين نوشيدني استفاده کنند. از طرفی به دلیل اینکه ارگانیسم‌های کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند، بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (که نمی‌توانند شیر را هضم کنند) کفیر را جایگرین شیر کنند. 
    اين كارشناس صنايع غذايي در پايان عنوان داشت: کفیر یک محصولی است که در راستای سالم سازی باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتری‌های ترشح کننده سموم که پوست و مو را خراب می‌کنند، می‌شود بنابراین افرادي که کفیر مصرف می‌کنند پوست و موی سالم تری دارند. کفیر همچنین از پوکی استخوان نیز جلوگیری می‌کند، کفیر در تنظیم فشار خون نیز نقش عمده‌ای دارد، اما تا کنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.

    این قارچ در بازار با قیمتهای بسیار گرانی فروخته میشود یعنی از

    ۳۰ هزار تومان تا ۸۰ هزار تومان برای هر ۵۰ گرم قارچ کفیر

    البته در راستای ترویج کفیر این ماده پرخاصیت بنده

    آنرا با قیمت ۲۰۰۰۰ تومان برای هر ۵۰ گرم تقدیم

    میکنم
     

    اگر قصد تهیه این دوغ پرخاصیت و یا قارچ کفیر دارید در نظرات بنویسید یا

    با شماره ۰۹۱۳۱۵۷۶۶۳۶ تماس بگیرید

    به تعداد محدود موجود است .

     


    این مطلب تا کنون 16 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : کفير ,قارچ ,کفیر ,مصرف ,خواص ,ليتر ,قارچ کفير ,صنايع غذايي ,كارشناس صنايع ,ناراحتيهاي گوارشي ,تحمل لاکتوز ,كارشناس صنايع غذايي , اين كارشناس صنايع ,
    کفیر چیست؟

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده